Sagardoetxera eginiko bisita gidatuak euskal sagardoa egiteko prozesua ezagutzeko aukera ematen dizu, hasi sagar-uztatik eta sagardoa botilaratzeko unera arte.
Bisita honetan, gidari espezializatu batek lagunduko dizu Sagardoetxeko instalazioetan, sagardoa nola egiten den ikusteko.
Ibilbidean zehar, euskal sagardoaren historia, erabilitako sagar-barietateak, elaborazio-metodoak eta sagardo-motak ikasiko dituzu. Eta, horretaz gainera, euskal sagardoa heltze-punturik onenean dastatzeko aukera izango duzu.
Osatu zure plana benetako euskal sagardotegi batean bazkaltzeko esperientziarekin. Sagardotegiak sagardoa egiten eta kontsumitzen espezializatutako jatetxeak dira. Baserri tradizionalak izan ohi dira, eta sagardoa zuzenean zerbitzatzen da kupeletatik.
Tradizio bikain honen hastapenak ezagutzeko, Astarbe sagardotegia esploratzera gonbidatzen zaitugu, 1563az geroztik historikoena bihurtu den sagardotegia. Horretaz gainera, sagardotegi ugari daude Astigarraga inguruan, eta guztietan eskaintzen dituzte kalitate eta autentikotasun paregabeko esperientziak.