Zer jan

Scroll down

Zer jan Euskadi - Basque Countryn

Arabako Errioxa bere mahastiengatik eta mahastietarako bizi da. Upategien, turismoaren, gastronomiaren, arkitekturaren eta artearen arteko lotura berrasmatzen ari da nazioarteko mahastizaintzako eta ardogintzako eskualde erakargarrienetako bat.
Txipiroia, txibia-mota txikia, oso preziatua da Euskadin, eta bereziki estimatua Lekeitio aldean.
Getariako ilarrak beren testura samurragatik eta zapore gozoagatik dira ezagunak, eta aparteko jakitzat hartzen dira euskal sukaldaritzan.
Ondarroa aldean, tradizio errotua da antxoa, eta bikain islatzen du zer-nolako garrantzia duen arrantzak euskal kostaldeko herri honetan.
Berdelak historia errotua du Mutriku aldean, Euskal Kostaldeko Geoparkeko kostaldeko udalerrietako batean.
Euskal pastela berez Lapurdin sortua da, Iparraldean, eta Euskal Herri osora zabaldutako postre enblematiko bat da.