Zer jan

Scroll down

Zer jan Euskadi - Basque Countryn

Euskadin kalitate handiko txokolateak egiten dira, belaunaldiz belaunaldi transmititu diren errezeta tradizionalei jarraituz.
Idiazabal gaztak Goierriko herriari zor dio izena, eta gaur egun munduko ardi gazta onenetako baten sinonimo da.
Tolosako babarrunak indaba beltzen barietate bat dira, eta oso ezagunak koipetsuak eta zapore bizikoak izateagatik.
Patata-laborantza Independentzia Gerraz geroztik (1808-1814) zabaldu zen Euskadin eta, batez ere, Araban, egiaztatu baitzuten soroetan tuberkulu horiek jateko lapurtzen zituzten soldadu frantsesak ez zirela gaixotzen eta, gainera, gizendu egiten zirela.
Felipe II polboroiak Gasteizko gozoki tipiko bat dira, eta sakon errotuta daude hiriko sukaldaritza-tradizioan.
Gozoki hori, izenak ondo asko iradokitzen duen moduan, bere gozotasun eta testura harmoniatsuagatik da ezaguna.